KAMPANYALARA GÖZ ATIN! MICROZEY FİLAMENTLERDE SEPETTE %15'E VARAN İNDİRİM TÜM FİLAMENTLERDE SEPETTE İNDİRİM! 1000 TL ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ! KAMPANYALARA GÖZ ATIN! MICROZEY FİLAMENTLERDE SEPETTE %15'E VARAN İNDİRİM TÜM FİLAMENTLERDE SEPETTE İNDİRİM! 1000 TL ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ! KAMPANYALARA GÖZ ATIN! MICROZEY FİLAMENTLERDE SEPETTE %15'E VARAN İNDİRİM TÜM FİLAMENTLERDE SEPETTE İNDİRİM! 1000 TL ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ! KAMPANYALARA GÖZ ATIN! MICROZEY FİLAMENTLERDE SEPETTE %15'E VARAN İNDİRİM TÜM FİLAMENTLERDE SEPETTE İNDİRİM! 1000 TL ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ!
Yükleniyor...
Alt Kategoriler
Markalar
Nitelikler
Fiyat Aralıkları
-
Listeleme

Bambu Lab Türkiye'de!

Bambu Lab, masaüstü 3D yazıcılara odaklanan bir teknoloji şirketidir. Bambu Lab, X1 serisinden başlayarak, dijital ve fiziksel dünyalar arasındaki engelleri yıkan, yaratıcılığı yepyeni bir düzeye taşıyan son teknoloji ürünü 3D yazıcılar üretiyor. Şu anda Çin'de Shenzhen ve Şanghay'da ve ABD'de Austin, Teksas'ta bulunan üç tesisi var. Dji firmasından ayrılan yetenekli mühendisler tarafından kurulan Bambu Lab markası ile daha önceki 3d yazıcılara göre çok daha otomatize ve hızlı baskılar almak mümkün. Bunun yanında Bambu lab 3d yazıcılar çok daha kolay bir kurulum ve kullanım imkanı sağlıyor. 

Şimdi Bambu Lab marka 3d printerlar filamentmarketim güvencesiyle satışta. Ürünlerimizi aynı gün hızlı kargo imkanıyla güvenle satın alabilirsiniz.
 
  • Bambu Lab Markası Nedir?

    Bambu Lab, 3D baskı teknolojisi alanında faaliyet gösteren bir markadır. Bambu Lab markası, ürettiği kaliteli 3d yazıcı modelleri ve teknolojisi ile öne çıkmaktadır. Bambu lab marka cihazlar Çin menşeili cihazlardır. 

  • Bambu Lab'ın Kökeni ve Küresel Faaliyetleri

    Şu anda Çin'de Shenzhen ve Şanghay'da ve ABD'de Austin, Teksas'ta bulunan üç tesisi var. Dji firmasından ayrılan yetenekli mühendisler tarafından kurulan Bambu Lab markası ile daha önceki 3d yazıcılara göre çok daha otomatize ve hızlı baskılar almak mümkün.

  • Bambu Lab 3D Yazıcı Modeller

  1. Bambu Lab X1 Serisi ( X1 CARBON - X1 CARBON COMBO - X1 E)
  2. Bambu Lab P1P Serisi (P1P - P1S - P1S COMBO
  3. Bambu Lab A1 Serisi (A1 - A1 MINI)
 
  • Bambu Lab 3D Yazıcıların Özellikleri

    Bambu lab yazıcılar birden fazla renkle baskı alma ve hızlı baskı alma özelliklerinin yanısıra kaliteli ve sorunsuzluk özellikleriyle dikkat çekmektedir.

Bambu Lab 3D Yazıcı Fiyatları ve Modelleri

Bambu Lab X1 Carbon Combo 64.999 TL
Bambu Lab X1 Carbon 59.499 TL
Bambu Lab P1P 28.499 TL
 Bambu Lab P1S 34.400 TL
Bambu Lab P1S Combo 44.900 TL
Bambu Lab A1 19.999 TL
Bambu Lab A1 Mini 19.999 TL


Filamentmarketim Bambu Lab Markasının Türkiye distribütörü yetkili bayisidir.
Tüm bambu lab ürünlerimiz orjinal fabrikasyon hatalar için garanti kapsamındadır. 

Bambu Lab

Bambu Lab A1 ile Bambu Lab P1P'nin karşılaştırılması

P1P, piyasaya sürülmesinden bu yana Bambu Lab'ın giriş seviyesi 3D yazıcısı oldu ve kullanıcılara Bambu yazıcılarının efsanevi baskı hızını ve kalitesini birinci sınıf Bambu X1-Carbon'dan daha düşük bir fiyata sunuyor. Ancak 2023 sonbaharında Bambu Lab, P1P'den daha düşük fiyata gelen ve diğer üreticilerin 3D yazıcılarıyla daha doğrudan rekabet eden iki modelle A1 serisini piyasaya sürdü.
Standart boyutlu A1 ve daha küçük A1 Mini'den oluşan A1 serisinin ilginç yanı, daha yeni tasarımlar oldukları için P1P gibi daha pahalı modellerde bulunmayan birkaç özelliği sunmalarıdır. Bir Bambu Lab 3D yazıcı satın almayı düşünüyorsanız, özellikle A1, P1P ile ilginç bir karşılaştırmadır çünkü makineler fiyat açısından oldukça benzerdir ve aynı üretim hacmini sunar. Bu yazıcılardan hangisinin daha iyi satın alınacağı hemen belli değil.
Hangisinin sizin için daha iyi seçim olduğuna karar vermenize yardımcı olmak amacıyla A1 ve P1P'nin özelliklerine daha yakından bakacağız ve bu iki yazıcı arasındaki farkları açıklayacağız. Yazıcılar arasındaki benzerlikleri inceleyerek başlayacağız.

 

Bambu Lab A1 ve P1P Benzerlikleri

A1 ve P1P, yapı hacmi, desteklenen malzemeler, yazılımlar ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli yönlerden benzerdir. Bu bölümde her benzerliği ele alacağız. Birim Oluştur Bambu A1 ve P1P'nin her ikisi de 256 x 256 x 256 mm (10,1” x 10,1” x 10,1”) yapı hacmine veya maksimum baskı boyutuna sahiptir. Bu, Bambu makinelerinin herhangi biri tarafından sunulan en büyük üretim hacmidir ve bu fiyat aralığındaki tüketici FDM 3D yazıcıları arasında ortalamanın biraz üzerindedir.
 

Desteklenen Malzemeler

Her iki yazıcıda da 300°C'ye kadar ısıtma kapasitesine sahip tamamen metal bir ısıtıcı ve 100°C'ye kadar ısıtma kapasitesine sahip bir ısıtmalı yatak bulunur. Bu onların PLA, PETG, TPU, PA, naylon ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm standart 3D baskı filament türlerini basabilmelerini sağlar.
ABS ve ASA gibi bazı malzemeler, daha büyük parçaları basmak için kapalı bir yapı odası gerektirir; dolayısıyla A1 veya P1P için önerilen malzemeler değildir. Bu malzemelerden birini yazdırmak istiyorsanız birkaç seçeneğiniz vardır. A1'de, makine için satış sonrası bir 3D yazıcı muhafazası satın alabilir veya oluşturabilirsiniz. P1P'de, bir muhafaza eklemek için Bambu Lab'dan bir yükseltme kiti satın alabilirsiniz veya bunun yerine Bambu P1S'yi satın alabilirsiniz, çünkü bu makine aslında bir P1P'dir. bir muhafaza ile.

Baskı Yatağı Yüzeyi

Bambu A1 ve P1P'nin her ikisi de en sevdiğimiz baskı yatağı yüzeylerinden biri olan dokulu PEI yatak yüzeyiyle birlikte gelir. PEI mükemmel bir katman yapışmasına sahiptir, ancak yatak soğuduktan sonra baskıları kolaylıkla serbest bırakır. Ayrıca dayanıklıdır ve ömrünü uzatmak için kolayca temizlenebilir.
Her iki yazıcıda da yatak yüzeyi yatağa manyetik olarak bağlanır ve baskı sonrasında inatçı parçaların çıkarılmasına yardımcı olmak için çıkarılabilir ve esnetilebilir. Bu aynı zamanda yatak malzemesini de kolayca değiştirmenize olanak tanır ve Bambu Lab birkaç farklı seçenek sunar. Örneğin, bunu Bambu Lab mağazasından alınan pürüzsüz bir PEI yatağı ile değiştirebilirsiniz; bu, yazdırılan parçaların alt kısmında cam benzeri bir yüzey oluşmasına neden olur. A1 ve P1P'nin her ikisi de Bambu'nun 256 mm'lik yatak serisinin tamamıyla uyumludur.
Her iki yazıcı da 256 x 256 x 256 mm yapı hacmine sahiptir.
 

Bağlantı ve Yazılım

A1 ve P1P'nin her ikisi de WiFi bağlantısı içerir ve Bambu Lab'ın bilgisayar ve telefon uygulamalarıyla çalışarak her iki yazıcıyı da uzaktan kontrol etmenize ve izlemenize olanak tanır.
Bambu Studio uygulaması, herhangi bir Bambu yazıcıyı bilgisayarınızdan kontrol etmenize olanak tanır ve ayrıca yazıcının entegre kamerasını da görüntüleyebilirsiniz. Bambu Studio uygulaması aynı zamanda 3D modeller hazırlamak için bir dilimleyici içerir. Cura gibi üçüncü taraf bir seçeneği tercih ediyorsanız Bambu Studio dilimleyiciyi kullanmak zorunda değilsiniz ancak Bambu, yazıcının tüm özelliklerinden (isteğe bağlı çoklu malzeme seçeneği gibi) yararlanamayacağınız konusunda sizi uyarıyor. yeteneği, daha sonra tartışılacaktır) Bambu Studio'yu kullanmadan kullanabilirsiniz. Üçüncü taraf bir dilimleyici kullanıyorsanız gcode dosyalarını kablosuz olarak yazıcıya yüklemek için Bambu Studio'yu kullanmaya devam edebilirsiniz.
ambu Handy akıllı telefon uygulaması, devam eden bir baskıyı kontrol etmek için kullanışlı bir özellik olan yazıcıyı telefonunuzdan kontrol etmenize olanak tanır. Bilgisayar uygulamasına benzer şekilde yazıcının kamerasını görüntüleyebilirsiniz. Bambu Handy uygulaması, telefonunuzdan kendi modellerinizi dilimlemenize ve yazdırmanıza izin vermese de, Bambu 3D yazıcılarda yazdırmak üzere tasarlanmış, kullanıcı tarafından gönderilen modellerin geniş bir dizini olan Bambu Lab'in “MakerWorld”üne erişmenizi sağlar. . Uygulamadan bu modellerden herhangi birini seçip makinenizde hemen yazdırmaya başlayabilirsiniz.
WiFi bağlantısını kullanmak istemiyorsanız her iki yazıcıda da gcode dosyalarını bir karttan yüklemenize olanak tanıyan bir microSD kart yuvası bulunur.

Baskı Kalitesini Artıracak Firmware Optimizasyonları

Bambu Lab'ın tüm yazıcıları gibi A1 ve P1P de, özellikle yüksek baskı hızlarında baskı kalitesini artırmak için tasarlanmış bir dizi donanım yazılımı özelliğine ve algoritmaya sahiptir. Basınç ilerlemesi, titreşim telafisi ve girdi şekillendirme gibi bu özellikler son birkaç yılda 3D yazıcılarda görülmeye başlandı ve bu makinelerden bekleyebileceğiniz baskı kalitesinde gözle görülür bir fark yaratacak gibi görünüyor. Bambu Lab, bu özellikleri kullanıma hazır bir tüketici 3D yazıcısına dahil eden ilk üreticilerden biriydi.
Genel olarak, A1 ve P1P de dahil olmak üzere Bambu'nun tüm yazıcılarından mükemmel baskı kalitesi göreceksiniz. Bu makinelerden alınan baskılar arasında büyük kalite farklılıkları olmasını beklemiyoruz.

Otomatik Yatak Tesviyesi

Bambu A1 ve P1P'nin her ikisi de, püskürtme ucunu baskı yatağına temas ettiren ve teması algılamak için bir gerilim sensörü kullanan gerilim bazlı otomatik yatak dengeleme özelliğine sahiptir. Bu çok hassas bir tesviye sistemidir ve aynı zamanda Z ofsetini de otomatik olarak kalibre eder. Bambu'nun otomatik seviyelendirmesinden harika sonuçlar elde ettik ve bu, eski 3D yazıcıların en büyük sorunlarından birini ortadan kaldırıyor.
 

Kamera

A1 ve P1P'nin her ikisi de, baskı yatağını hedefleyen ve devam eden baskıları uzaktan görsel olarak izlemenize olanak tanıyan entegre bir kamera içerir. Bu, WiFi bağlantılı bir 3D yazıcıya eklenebilecek harika bir özellik ve diğer üreticilerin de benimsemesini görmek isteriz.
Her iki yazıcıdaki kamera da yalnızca 2 saniyede bir güncellenen "düşük kare hızlı" bir kameradır; bu, uygulamadaki kamera görüntüsünün düzgün bir video yerine statik bir görüntü olduğu anlamına gelir. Sorunsuz bir şekilde oynatılan ve eğlenceli bir özellik olabilen bir baskının hızlandırılmış görüntüsünü oluşturma olanağına sahipsiniz.
İki yazıcı arasında A1'deki kamera biraz daha yüksek çözünürlüktedir; 1080p, P1P'nin kamerası ise yalnızca 720p'dir. Bir baskının izlenmesi açısından bu çözünürlük farkının anlamlı olduğunu düşünmüyoruz.

Bambu Lab A1 ve P1P Farkları

A1 ve P1P, hareket sistemi, ekranı ve çok malzemeli baskı desteği dahil olmak üzere bazı önemli yönlerden farklılık gösterir. Bu bölümdeki her farkı ele alacağız.

Fiziksel Tasarım ve Hareket Sistemi

A1 ve P1P arasındaki belki de en belirgin fark fiziksel tasarımlarıdır. A1, Hotend'in Z ekseninde de yükselen bir X ekseni kızağı boyunca sola ve sağa hareket ettiği Kartezyen bir "yatak askısı" makinesidir. Baskı yatağı, “yatak askısı” tabirinin geldiği Y ekseninde ileri ve geri hareket eder. Bu tasarım, tüketici 3D yazıcıları arasında son derece yaygındır ve A1, X ve Y eksenlerinde titreşimi azaltan doğrusal bir ray kullanarak standart tasarımı geliştirmektedir.
Öte yandan P1P, bir kayış ve kasnak sisteminin sıcak ucu X ve Y eksenlerinde hareket ettirdiği, yatağın ise baskı sırasında yalnızca aşağı doğru hareket ettiği CoreXY tasarımını kullanıyor. Kartezyen sistemin hızlı yatak hareketi, özellikle uzun baskılarda daha fazla titreşime neden olabileceğinden, CoreXY sisteminin genel olarak üstün performans sunduğuna inanılmaktadır. CoreXY daha az yaygındır, ancak diğer birçok 3D yazıcı da benzer bir hareket sistemi kullanır. Her iki tasarımda da güvenilirlik endişesi yoktur.
Bu tasarımlar arasındaki diğer bir fark, CoreXY sisteminin tüm hareketli parçaları tamamen P1P'nin dikdörtgen çerçevesi içinde içermesi, A1'in Kartezyen yatak askısı tasarımında ise makinenin kapladığı alanın dışına taşan hareketli parçalara sahip olmasıdır. Yazıcılar masa ayak izi açısından benzer olsa da, yazıcıyı çalışma alanınıza yerleştirirken bunu dikkate almanız önemlidir.

 



Bu farkın anlamlı olup olmadığını söylemek zor. P1P'deki CoreXY sisteminin genel olarak üstün bir hareket sistemi olduğuna inanılıyor, ancak A1'deki Kartezyen sistem iyi yapılandırılmış ve kaliteli parçalar kullanıyor, bu da ikisi arasındaki boşluğu kapatacak. P1P muhtemelen yüksek hızlarda performans açısından A1'den biraz daha geridedir, ancak bu sizin fark etmeniz için yeterli olmayabilir. Makineler arasındaki görsel farklılık veya fiziksel tasarımından dolayı P1P'ye muhafaza ekleme kolaylığı daha önemli bir karar verme faktörü olabilir.
 

Baskı Hızı

Hem A1 hem de P1P maksimum 500 mm/sn baskı hızına sahiptir, bu da onları mevcut en hızlı FDM 3D yazıcılardan biri yapar. Bununla birlikte, A1'in 10.000 mm/s2 ve P1P'nin 20.000 mm/s2 kapasiteye sahip olmasıyla maksimum hızlanma açısından biraz farklılık gösterirler.
Gerçek kullanımda bu yazıcıların benzer hızlar sunmasını bekliyoruz, çünkü herhangi bir 3D yazıcının maksimum hızına ulaşması veya bu hızı koruyabilmesi büyük ölçüde basılan modele bağlıdır. Ancak P1P'nin daha hızlı hızlanması ve CoreXY hareket sistemi, maksimum hıza daha hızlı çıkmasını sağlayacak ve bu da bazı modellerde yazdırma süresini kısaltabilecektir.

Ekran ve Kontroller

Bambu A1, yazıcı durumunu kolayca görüntülemenize ve doğrudan makinenin önündeyken kontrol etmenize olanak tanıyan, tam renkli bir grafik dokunmatik ekran denetleyicisi içerir. Buna karşılık P1P, yazıcıyı kontrol etmek için fiziksel düğmelerin düzenlendiği, yalnızca metin, sayı ve simgeleri görüntüleyebilen tek renkli bir LCD ekran kullanır.


Fiziksel düğmeler bizim için sorun olmasa da, P1P'deki ekran, A1'deki gibi modern bir dokunmatik ekrana kıyasla ilkel görünüyor. Kontrol için bir uygulama kullanabildiğiniz için ekran, modern bir 3D yazıcının daha az kritik bir yönüdür, ancak yine de yazıcının yakınındayken devam eden bir baskının durumunu hızlı bir şekilde kontrol etmek için entegre bir ekrana sahip olmayı seviyoruz. P1P'nin ekranı işin yapılmasını sağlıyor ancak bu premium yazıcıda sanki yerinde değilmiş gibi geliyor. A1 bu kategoride kesinlikle kazanır.

Akış Hızı Sensörü

A1, nozülden çıkan filamanın akış hızını tespit etmek için sıcak uçta yeni bir sensör içerir. Bu, yazıcı ürün yazılımının, filament türlerini veya markalarını değiştirdiğinizde manuel olarak ayarlamanız gerekebilecek filament akış hızı çarpanını otomatik olarak kalibre etmesine olanak tanır.
Bu, daha önce yalnızca A1 Mini'de gördüğümüz yeni bir sensör ve A1'e eklenen heyecan verici bir özellik. Akış hızını ayarlamadan genellikle iyi baskılar elde edebilseniz de, bu ayarın doğru şekilde yapılandırılması baskı kalitesini daha da artıracaktır. Yazıcının bunu otomatik olarak ayarlaması büyük bir gelişme ve gelecekte diğer 3D yazıcılara da gelmesini görmek istediğimiz bir şey. P1P bu sensörü sunmuyor.

Muhafaza Desteği

Yazıcıların hiçbirinde kapalı bir yapı odası bulunmamakla birlikte, P1P'nin dikdörtgen çerçevesi yükseltme olarak eklenmesini kolaylaştırır. Bambu, P1P için yan panelleri yazdırmanız için ücretsiz 3D modeller sağlar veya tamamen kapalı bir yapı odası istiyorsanız Bambu Lab mağazasından bir P1P'den P1S'ye yükseltme kiti satın alabilirsiniz. Öte yandan A1, bir muhafaza düşünülerek tasarlanmamıştır; bu nedenle, makineyi muhafaza etmenin tek yolu, yazıcının tamamının çevresine sığacak bir satış sonrası muhafaza oluşturmak veya satın almaktır.

Çoklu Malzeme Sistemi

Bambu A1 ve P1P'nin her ikisi de, Otomatik Malzeme Sistemi olarak bilinen isteğe bağlı bir eklenti aracılığıyla çok malzemeli veya çok renkli 3D baskı yapma kapasitesine sahip ancak iki yazıcı, bu sistemin farklı varyantlarını destekliyor.
A1, Bambu'nun daha yeni AMS Lite sistemini kullanıyor. Bu sistem dört adede kadar filament makarasını destekler ve genellikle yazıcının yanında bulunur, ancak Bambu, AMS Lite'ı yazıcının üstüne yerleştirmek için üstten montaj seçeneğini göstermiştir. Filament makaraları mandalların üzerine oturur ve dördü de ısıtıcıya beslenir, bu da mekanik olarak basit ancak görsel olarak biraz karmaşık bir sistemle sonuçlanır.
AMS Lite oldukça yeni olduğundan şu ana kadar sınırlı bir çalışma süresine sahip, ancak kullanıcılar genel olarak sistemden memnunlar ve bazıları bunun Bambu'nun diğer yazıcıları tarafından kullanılan eski AMS ünitesinden daha güvenilir olduğunu düşünüyor. AMS Lite'ın bir diğer avantajı da diğer AMS'ye göre daha ucuz olmasıdır. Şu anda ayrı olarak mevcut değildir ve yalnızca Bambu Lab mağazasından A1 ile birlikte birleşik kit halinde sunulmaktadır, ancak ek olarak şaşırtıcı derecede ucuzdur. A1.
P1P, Bambu Lab'in orijinal çoklu malzeme sistemi olan Bambu AMS'yi kullanır. Bu sistem aynı zamanda dört adede kadar filament makarasını da destekler, ancak makaralar, P1P'nin üstüne veya yanına oturabilen kapalı bir kutu içinde yan yana düzgün bir şekilde istiflenir. AMS'nin bu sürümü kesinlikle AMS Lite'tan daha temiz bir görünüme sahiptir, ancak önemli ölçüde daha pahalıdır. AMS Lite'ın aksine, Bambu Lab'den ayrı bir satın alma olarak mevcuttur. Bambu tuhaf bir şekilde AMS'li P1P kombo kiti sunmuyor, ancak AMS dahil benzer Bambu P1S'nin kombo kitini satın alabilirsiniz .
Bu sistemlerden herhangi biri ile modelleri baskıya hazırlamak için Bambu Studio dilimleme yazılımını kullanmanız gerekecektir. AMS ve AMS Lite, birden çok renkle yazdırmanın yanı sıra, daha kolay çıkarılması için ayrılabilir destek malzemesi kullanma gibi birden çok malzemeyle yazdırma olanağı da sağlar. Ayrıca, bir filament makarası bittiğinde sistemin otomatik olarak başka bir filament makarasına geçmesini sağlayarak, her bir makaranın son parçasını kullanmanıza olanak tanıyabilirsiniz.
Hem AMS hem de AMS Lite, çok malzemeli baskının iyi uygulamaları gibi görünüyor ve diğer 3D yazıcıların çoğunda elde edemeyeceğiniz bir yetenek sunuyor. İkisi arasında, P1P'nin AMS'sinin temiz görünümünü tercih ediyoruz, ancak A1 ve AMS Lite kombinasyonunun uygun fiyatını geçmek zor. Ayrıca Bambu Lab'ın orijinal AMS tasarımından bazı dersler almış olması muhtemel görünüyor; bu da A1'deki AMS Lite'ın daha iyi güvenilirliğe sahip olmasını sağlayabilir.

Gürültü seviyesi

3D yazıcılar hiçbir şekilde sessiz makineler olmasa da birçok modern yazıcı, motor gürültüsünü büyük ölçüde azaltan ve soğutma fanlarını yazıcının en gürültülü parçası haline getiren kontrol devresi içerir. Bu, ayarlanması kolay tutarlı bir beyaz gürültüyle sonuçlanır. Bambu A1 bu sessiz motor sürücülerini içerir ve bunun sonucunda oldukça düşük bir gürültü seviyesine sahiptir.
Öte yandan Bambu P1P pek de sessiz bir makine değil. Bazı eski 3D yazıcıların tuhaf şarkı söyleyen motor gürültüsünü göstermese de, yazdırma sırasında şaşırtıcı derecede gürültülüdür; bu, yazıcıyla aynı odadaysanız veya onu ortak bir alanda konumlandırıyorsanız bir dezavantaj olabilir.
Bu yazının yazıldığı sırada Bambu Lab'ın, amiral gemisi X1-Carbon modeli için yazdırma gürültüsünü önemli ölçüde azaltan güncellenmiş ürün yazılımını henüz yayınladığını belirtmekte fayda var. Bambu Lab'ın şu anda P1P ve P1S modelleri için benzer yazılımları test ettiğine dair söylentiler var, bu da bu endişeyi hafifletebilir. Bu güncelleme yayınlandığında, bunun bir gelişme olup olmadığına dair düşüncelerimizle bu makaleyi güncelleyeceğiz.
 

Bambu A1 vs P1P: Hangisini Seçmelisiniz?

Gördüğünüz gibi Bambu A1 ve P1P'nin tasarımı ve özellikleri açısından bazı karmaşık ödünleşimleri var. Bambu Lab ürün gamında P1P'nin daha üst sıralarda olmasına rağmen hangi makinenin daha iyi olduğuna karar vermek şaşırtıcı derecede zor.

Bize göre Bambu A1 çoğu durumda daha iyi bir seçimdir. Dokunmatik ekran ve akış hızı sensörü gibi P1P'de bulunmayan bazı özellikleri içeren daha yeni bir tasarımdır. Aynı zamanda P1P'den daha ucuz olmasına rağmen aynı derleme hacmini ve neredeyse aynı yazdırma hızını sunuyor. P1P ile aynı malzeme türlerinin tümünü yazdırabilir ve AMS Lite çoklu malzeme eklentisi, P1P için eşdeğer AMS'den çok daha ucuzdur. Bambu A1'in AMS Lite ile kombin kitini Bambu P1P ile yaklaşık aynı fiyata satın alabilirsiniz.
Öte yandan, P1P size daha yetenekli CoreXY hareket sistemini, kapalı kalmaya iyi uyum sağlayan fiziksel bir tasarımı ve biraz daha hızlı yazdırma hızlandırmasını sunar. Aynı zamanda yeni piyasaya sürülen A1'den daha kanıtlanmış bir yazıcıdır ve piyasaya sürülmesinden bu yana 3D baskı camiasında popüler bir seçim olmuştur. A1'e benzer şekilde, bir eklentiyle çok malzemeli baskıyı destekler ve AMS sürümü, A1'deki AMS Lite'tan daha temiz bir görünüme sahiptir.
Aşağıdaki bağlantıları kullanarak her iki yazıcıyı da Bambu Lab sitesinde görüntüleyebilir veya iki yazıcı arasındaki yan yana özellik karşılaştırmasını görmek için bu sayfayı kaydırmaya devam edebilirsiniz.


Kaynak: https://3dpros.com/
 
Yükleniyor...